Pályázatok.ro – újan régi
2009. november 2.

Palyazatok.ro

Bár szerepkörét tekintve az eddig is gyakorolt feladatkörét látja el (átfogó informálás a romániai cégek, közintézmények, civil szervezetek és magánszemélyeknek kiírt pályázati lehetőségekről), formáját és funkcionalitását tekintve jelentőset újítottunk.

Miért is?

• Nyolc és fél év alatt adatbázisunkba 3600 kiírót, archívumunkba több mint 8000 pályázati kiírást gyűjtöttünk össze, egy ilyen online információs forrás átlátásához az olvasónak komoly eszközöket kell biztosítani.
• A pályázati lehetőségek száma évről évre folyamatosan növekszik. Ezért az olvasó sokszor már képtelen minden új információt átlátni, belefáradhat a szűrésbe.
• Az internet 2003 (az utolsó jelentős fejlesztésünk) óta jelentősen web2-es irányba mozdult, ezért fontossá vált, hogy az olvasót saját virtuális életterében is elérjük, ne csak a saját, web1-es felületen.

Mindent fejlesztettünk

Fejlesztéseink a Pályázatok.ro gyakorlatilag minden funkcióját érintik, éspedig:
Célravezetőbb: kiegészítettük a hagyományos civil-cég-közintézmény-magénszemély kategorizálást. Olvasóink régiók, ágazatok, érdeklődési körök mentén is meghatározhatják, pontosan mit olvassanak a honlapon és a számukra testre szabott elektronikus körlevelekbe.
Portálosabb: nemcsak pályázati hírközlő, hanem komoly dokumentációs forrást biztosítunk azáltal, hogy adatbázisunkat részletes keresési funkciókkal láttuk el.
RSS-barát: minden rovatunk, anyagunk RSS-sel is igényelhető, nyomonkövethető.
Interaktívabb: annak érdekében, hogy fejlesztéseink, szolgáltatásaink folyamatosan javuljanak, bevonjuk az olvasókat is a folyamatba: bárhol hiba van, az olvasó azonnal jelezheti nekünk a portál révén: legyen formai vagy tartalmi hibáról szó.
PDF-imádó: a pályázati lehetőségek, kiírások nemcsak nyomtatott, hanem PDF formátumban is menthetők, tárolhatók.
Postaláda-barát: még jobban testreszabható a portál elektronikus értesítőrendszere is annak érdekében, hogy az olvasó CSAK azt kapja meg, ami érdekli.
Hangosabb: az Erdély FM-mel kialakított együttműködésünk eredményeként minden nap megszülető pályázati témakörös élő kapcsolás a portálon is hallgatható, studióminőségben.
Nyitottabb: a tagsági regisztrációra csak akkor van már szükség, ha az olvasó elektronikus körlevelet igényel.

Nemcsak pályázó, hanem kiíró is

Új portálelemmel jelentkezünk pályázati kiírók számára. Ezzel kívánjuk intézményesíteni azt az informális viszonyt, aminek keretében sok pályázati kiíró már közvetlenül küldi el felhvíásainak dokumentumait. Kiíróink számára újfajta felhasználó-rendszer alakítottunk ki, amelynek révén maga töltheti fel pályázati felhívásait a honlapra.

Pályázatok.ro, Web2-esen is

Mivel az új virtuális realitás új virtuális tereket is eredményez, a Pályázatok.ro is kilépett saját korlátaiból és Facebook-on és iwiw-en is elérhető. Így lehetővé válik az, hogy olvasóink rendszeresen látogatott saját virtuális életterükben lássák a pályázati újdonságokat.

Új köntös

Mindezeket a fejlesztéseket új köntösbe öltöztettük, amely egy szellősebb, átláthatóbb, felhasználó-barátabb böngészést tesz lehetővé bármely olvasónk számára.

További információ

A PONT továbbra is a www.palyazatok.ro oldalon érhető el.
Kapcsolat: Gál Sándor főszerkesztő (galsandor@palyazatok.ro, 0747 865 096)



B2B - a transindex vállalati blogja, hogy tudjuk, hogy tudod Kontakt Szakmai partnereink RSS