Kétszáz logópályázatból válogattuk ki az egy tizedét
2009. november 2.

Köszönjük a sok-sok pályamunkát, azokat is, amelyeket most nem válogattunk be. Arra gondoltunk, melőtt végleg döntenénk, kikérjük a ti véleményeteket is. Nektek melyik tetszik? Szavazzatok, kommenteljetek. (Máris összevesztünk a szerkesztőségben…)

Untitled Document

49 válasz: “Kétszáz logópályázatból válogattuk ki az egy tizedét”

  1. Zoltán

    Nekem a 6 (7) és 9 (8) tetszik igazán. A 20-ast véletlenül egy MSZP-s csinálta? Nekik valóban most nincs bocsánat…tényleg jó ha tudják. Elfogadnám még a 2, 10, 17 variánst is. Jó fejtörést!

  2. Gabriella

    Egyetértek. Könnyed, szép, tiszta vonalak. Ugyanezekre szavaztam, utólag olvastam a kommentet.
    Kíváncsi vagyok a végeredményre:)

  3. S.Z.G.

    Engem, személy szerint, zavar az a tudod, hogy nincs bocsánat. amúgy jóknak tartom a pályamunkákat. Szavaztam

  4. Tunde

    A legkedvesebb számomra a 17, habár egy meséskönyv illusztrációjaként állná meg a helyét… és ezzel szöges ellentétben a 8. 9. és a 19. szép, letisztult, urbán. A 2. es a 3. sem rossz. Az utolsó (22) meg vicces, Azt mondja: Felfal a Transindex !!! HAMM

  5. .

    Az 5. meg RMDSZ-közeli.

  6. Aligha

    Nekem is a 8-9 tetszik. Több okból is. A többiek nagyon elrugaszkodtak a jelenlegi arculattól. Ez lehet szerencsés is, ha egyéb arculati elemek is változnak és indokoltá teszik. Ez esetben nem. Másik dolog, hogy szinte egy kaptafára mennek. Mindegyik a most divatos cukros-mázos, telített, játékos, fejlécszerű logotípiát használja. Amerikai trend. A 9-es viszont “logó” a szó valódi értelmében. Bennem ezeket a hívószavakat kelti: a transindex “rávilágít”, “megmutat”, “kiemelkedik”, “kiemel”. Nagyon pici, koncepcionális többlettel teremt új logót.
    Gratulálok.
    Egy gond van ezekkel a megszavaztatásokkal. Ilyenkor beindul az iwiw gépezet és a pályázók gyűjteni kezdik a baráti szavazatokat. Tessék vigyázni tisztelt szerkesztőség!

  7. zolverine

    nem állítom h az enyém volt a legjobb, de azt mindenképpen úgy gondolom h van itt a kiállított munkák között olyan ami nem éppen logónak való és olyan is ami nem a kért logóra érvényes

  8. Szabee

    Szerintem a 22-es a legkifejezőbb, de ha más szemszögből közelítem meg, akkor a 11-es is játszik nekem :D

  9. Andacs B

    …sok velemény és sok izlésbeli külömbség lehetséges.Rengeteg megközelitést olvashatunk majd a végén de amit nem kell szemelől téveszteni az a funkcionalitás.
    - hogyan mutat kis méretben ? például egy golyóstollra helyezve olvasható marad?
    - talál a transindex weboldalához szinben és stílusban?
    - mennyire tiszta és érthető a forma egyszinű változatban ?
    - lehet e gond nélkül ploterezni( ontapados foliábol kivágni) ?

  10. Timo

    Csatlakoznek zolverine-hez abban a gondolatban, hogy talan a kivagott 180 palyamunka kozott akadt volna meg olyan, amelyik felvette volna ezekkel a versenyt es aligha-hoz abban, hogy egy csomo elrugaszkodott logo van, ami talan nem is logo es vegkepp nem a transindex uzenetet fejezik ki. Pontositok, nem azt az uzenetet, amit en olvasok a trindexbol.
    Tovabbi szemelyes velemenyek: 4, 8, 9, 10 nem teljesiti a felteteleket, megha azok nem is voltak annyira szigoruak, nem korrekt azokkal a palyamunkakkal szemben, akik betartottak oket.
    Az 1-es nem ertekteremto, nem felelos, mint ahogyan a 15-os sem.
    A 17-es es 22-es nem kozmopolita, trendi.
    13-as, 14-es egy masik versenyen megallna a helyet, ide nem talal.
    12-es egy tabortuz logoja.
    A maradek betartja a szabalyokat, bar, mint mar emlitettem, szamomra soknak nincs uzenete. Az egyetlen, ami szamomra a leginkabb megkozeliti az elvarast ebbol a 20-bol, az a 18-as.
    Meg lehet nezni valahol a tobbi 180-at is?

  11. Mr. Csizmás Kand

    Vita nélkül a 10-es bomlik ki a legjobban. Azonnal működik.

  12. Anna

    az 5-os a legjobbb, egyszeru s nagyszeru. mi kell ennel tobb?

  13. Tasnadi Otto

    Szamolva a kromatologiai oszhatassal a logotervek kozul keves az ami megallja a helyet. Van par aminek egesz jol talalnak a szinei a honlaphoz. Peldaul a 22-es 20-as, 18-as vagy az 5-os. A 22-es kicsit ilyeszto, a 18-as szerintem jobb lett volna egy csipetnyi szinnel, ami kisse feldobja valahogy ugy mint az 5-ost. Valamint jo lenne ellenorizni:
    - mindegyik logot feher-feketeben
    - kis meretben, ha olvashato e vagy sem kis meretu megjelenitesben a logobol a szoveg
    - ha a valasztott szimbolum megallja e a helyet a szoveg nelkul illetve azt, hogy hogyan viszonyul a szoveg a szimbolumhoz.

    Szemelyes velemenyem szerint a 20-as valtozat a legelfogathatobb… Eszrevehetunk benne egy magyar nepmotivumbol ismeretes nap-motivumot, ami eleg otletes. Szinhatasa megeggyezik a holnap fejlecevel, a szimbolum es a szoveg viszonya erdekesen megoldott. Szerintem kis meretben is olvashato, a szimbolum egyeni megjelenitese is elfogathato valamint egyszeru es modern a betutipus es a szimbolum is!

  14. brúnó

    Hát nem olyan eredetiek.
    Amúgy elnéztem nov.1-ét a saját változataimmal.

  15. Bence

    A 10-esben van fantázia.

  16. BDA

    A 22-ben benne van minden ami a régi és az új transindexet áthidalja: látom az évekkel ezelőtti sárga/narancssárga trindexes plakátokat, amivel legelőször nyomultunk ;) és nem azért írta ki a szerkesztőség a pályázatot, hogy szakítsunk a fekete-fehér logóval? Hát akkor hajrá színek!
    – aztán a zöld bookline banner mellett igazán pazarul néznének ki ezek a sárga árnyalatok…

  17. Levente

    Nekem a 11-es. Az 1-es is tetszik, csak egy kis mosoly kellene …

  18. bence

    17. De nagyon. És egy kicsit 19 is. A 17 mehet lazán plakátokra is, lehet rasteresíteni, fekete fehérben is jól mutat, ha az a nyertes, jól bevésődik az emberek agyába. A nap az okés :D

  19. j

    Vk. megmagyarázza, h. miért nincs bocsánat? Mi köze van a Transindexhez, netalán József Attila a főtámogató?Akkor már inkább a napos oldal….

  20. kunkori macskajaj

    hogy mé pont napocska kell nektek, má mindenkinek napocskája van :) na jó, a holdacska vallásos beütésű volna… :P

  21. Jekatyerina Makszimova

    A 19-esben látom a legtöbb fantáziát. Fejbe kólintott, mint légycsapó a kis piszkot.

  22. kutyamacskaegervereb

    toredelmesen : egy sem, meg akkor is ha sajatomat is kivagnam innen. a kriteriumok alapjan, talan lettek volna jobbak is a megszurt 22 csapdajan kivul.

  23. bajszom

    most nem azért, de … (azért, persze, hogy azért)
    hogyne birizgálná az én önérzetemet is, hogy 7 beküldött munkám közül (melyekből – némi álszerénységgel – mondjuk 3 biztosan megüti az itt bemutatottak által felállított “mércét”), szóval a 7 közül egy sem. de üsse kő, ebcsont beforr. az viszont valóban nem túl sportszerű, hogy a brief-nek a közelében sem járó logók kerültek ide. attól függetlenül, hogy a villanypóznás valóban jó ötlet, szép kivitelezéssel társulva… ritka errefelé. és most látom csak, hogy ő jobban ragaszkodik a kijelentő-módhoz, mint ti. na mindegy…

    amúgy szép a 10-es, s szép a 17-es (ez utóbbinál a tipót nem nézve, az pocsék)

  24. Aligha

    Tényleg alig alig rugaszkodtak el a napocskától, mint szimbólumtól. Nekem még mindig a 9-es a favorit. Talán versenyeztetni kellene a legjobbakat tovább, mégpedig úgy, hogy készítsék el a maguk logótervének színes és fekete-fehér változatát, készítsék el kis méretben is, fejlécszerűen is stb.

  25. Kinga

    Teszik a 8-as mint otlet mindamellett, hogy a palyazati kiiras kovetelmenyeihez nem igazodott 100%-osan, de szerintem kell azon meg dolgozni, nem tudom hogy egesz kis meretben mukodik-, felismerheto-e. Ehez talal a szlogen is, a napocskasokhoz pedig en sem ertem mi koze a nincs bocsanatnak, ha mar napocska akkor jobb a napos oldal…

  26. piszkosfred

    A 2-re szavaztam, foleg a szinkombinacio miatt, ami nekem nagyon tetszik…azonkivul a masodik helyezettem a 9-es a tisztasaga miatt es holtversenyben a zold 4-essel …

  27. Grigore

    Nr 11

  28. elves

    A 8-as (esetleg 9-es) mellett tenném le a voksomat, annak ellenére, hogy valóban nem felelnek meg a kiírásnak. A probléma csak az, hogy elég ostoba volt a kiírás, átsütött rajta hogy a kiírók nagyon meg voltak elégedve azokkal a döntésekkel amelyeket ők hoztak (napocska, betűtípus, felirat stb.). Az említett két javaslat szerencsére el mert rugaszkodni ezektől a szűk látókörrel meghatározott kiindulási pontoktól és sikerült megalkotnia egy nagyon komoly logónak az alapjait.
    Az utcai lámpa ikonikusan képes magába sűríteni azokat az üzeneteket, amelyeket a transindex magáról közvetíteni szeretne, mindezt egy hihetetlenül elegáns, egyszerű logóban (a betűtípus még nem az igazi, de az még javítható).
    Nagyon jót tenne a transindex-nek, ha elrugaszkodna ettől a közhelyes napocska képtől, de a jópofáskodó szlogenek (tudod hogy nincs bocsánat) is olyan amatőrnek (pl. iskolaújság) tűnnek. A napos oldal elegáns átértelmezése lehetne ez a lámpa (világos oldal, az utca világos oldala).

  29. HN1

    Nekem az 5-os tunik a leg elfogathatobbnak a maga egyszerusegevel. Tetszik a stilizalt nap otlete…nincs tulmagyarazva. Meg szoba johet a 7-es is, de ott zuros lehet a vkony, talpas betu hasznalata kismeretben.

  30. zolverine

    szivesen megneznem a ki nem allitottakat is. ki tart meg velem?

  31. turkish

    Hat ez a 22 tenyleg nem relevans. En beraktam volna az osszeset. Ismerek olyat aki tucatnyit keszitett, de ami itt megjelent messzemenoen nem az uber azok kozul.

  32. lehethogyde

    az lenne a legjobb kerdes, hogy mit akar a transindex ezzel a logovaltoztatassal, mert szereny velemenyem szerint nem a logot csinalom meg egy “arculat” elkeszitese utan, szoval nem a logot csinalom meg a weboldlra, hanem teljesen forditott a munkamenet. elso a logo, es utana johet az arculat kialakitasa (weboldal, stb.) a logo elemeibol, strukturajabol felepitve azt. ha meg ez igaz, akkor teljesen jogosak azok a munkak akik egy kicsit elmertek rugaszkodni a szinhasznalattol, meg a napocskas mesetol…

    l.

  33. zolverine

    en nem tartom jogosnak, mert en is kitudtam volna talani ezer meg ezer logot de a palyazatban le volt irva par kriterium amit ugy gondoltam, h be kell tartani.

  34. Valasz

    Udv mindenkinek! Szomoruan olvasom vegig a hozzaszollasokat, de felvidulok azt olvasva hogy par ember megis csak ert a reklamgrafikahoz! Sajnos ezen a palyazaton is megint azzal kell sznbesulnunk h diletans hozzanemerto emberek dontenek egy olyan dologrol ami talan javithatna a romaniaban fellelheto nagyonn elmaradott design szemleletet, azaltal hogy joparan fognak naponta pillantast vetni a transidex logora, akaratlanul! Ne azonn akadjunk le kedves hozzaszolok hogy ki tartotta be a kovetelmenyt es ki nem, mert amint latjuk meg a megrendelo sem all ki a kovetelmenyei mellet, miert is zarna szabalyok koze magat egy grafikus akinek az a hivatasa hogy szarnyateresztve a fantaziajanak otletgazdag munkakat alkosson, nem pedig megszabott szin, forma es szoveg koze beszoruljon! Javaslatom az a megrendelohoz, hogy hozzaerto emberek velemenyet kerje ki, es kezzuk elfelejteni a regi idok formait, a hetagra suto napot, mert mar mar giccs hatarat tullepeve tovabb fogja rontani a romaniaba uralkodo design kepet! Sokan a palyazok kozul (mar ez a par kozul is) nem ertenek egyaltalan a tipografiahoz, es anelkul lehetetlen versenykepes logot szerkeszteni. Tele van a vilag ezekhez hasonlo es majdnek ugyanilyen logokkal, szoval ezeknel egyedibb es minimalabb kell, ami az emberek fejebe azonnal berogzodik! Egy ileyn logo amit itt latunk valoban csak 200 eurot er! Tehat tulajdonkeppen minden rendben is van. A 9. es palyamunka megkozelitette a mai kor elvarasait, de a szlogen a logo alatt tovabbra is kivan szerkesztest, alakitast! Es ahogy mar valaki leirta barmien logot valasztanak ki annak mukodnie kell fekete-feher valtozatba is, elengedhetetlen feltetel! Remelem elgondolkodunk ezekenn a dolgokon, ugy a megrendelo mint a grafikus! Es valobann latni kellene a tovabbi 180 (barmennyi) kulonbozo variaciot! Koszonom a figyelmet!

  35. Roberto

    A válogatásból kiderül, hogy amatőrök döntöttek a pályamunkákról. Az itt bemutatott pályázatok 90%-a nem felel meg a logótervezés kritériumainak, vagy csak egyszerűen rosszak. Egy logónak színesben, fekete-fehérben és kis méretben is működnie kell. Például a sokak által rajongott lámpavasas logó kis méretben összeomlik, mert annyira vékony a vonal, hogy eltűnik. A betűválasztások nagy része 15-20 éve sem volt már trendi, de ezen túl nem is illik egy hírportálhoz. Egy ilyen pályázat zsűrizésénél – mint a mellékelt ábra mutatja – nem ártana, ha a grafikai szakembereket is bevonnának a döntésbe.
    Mivel több pályamunkát s ismerek amely beküldésre került és színvonalasabb volt mint a 22 többsége, én is azt tartom a legkorrektebbnek, ha láthatóvá teszik az összes beérkezett pályázatot – még ha az a Transindex végső döntését nem is befolyásolja.

  36. csaba

    Egyáltalán nem tartom fairnek, hogy a T. Szerk. a munkák egy tizedét tette csak közzé. Erről nem volt szó a kiírásban (1), s ha már nem döntötték el, hogy melyiket választják, miért döntik azt el, hogy melyik 10%-ra szavazhatunk (2)? Sportszerűtlen, Hölgyeim és Uraim! A verseny legyen verseny, ne csak kegyelt a 10% számára! (Tudjátok, hogy nincs bocsánat?…)

  37. Ladutzki Róbert

    “Tudod, hogy nincs bocsánat?” ?!? Egy modern hóhér pólóján, a Kafirisztáni fegyház kapuján, esetleg egy Jugoszláv taposóaknán szerepelhetne ez a felirat.
    A Transzindex egy szuper oldal, nem hinném, hogy ez a “szlogenny” tükrözné a hitvallását.
    Ugyan már! Gondoljátok újra!
    Amúgy pedig, komoly akadálya van annak, amiért nem láthatjuk a többi pályamunkát? Legyetek szivesek, gondoljatok ránk és rájuk is!
    Köszönöm.
    R.

  38. Husegesolvaso

    Szeretnem latni az osszes munkat! Kerem, lehetne-e? Nincs olyan nap, hogy ne olvassam Transindexet. Nem mindegy hogy milyen lesz az uj logo.

  39. Bálint

    Nehéz választani mindközül, nagyon jó munkák lettek, de talán a hatos a legszebb.

  40. elves

    Persze, én is kiváncsi lennék a többi pályázatra is.
    A transindex részéről eddig tapasztalt “marketinges” hozzáállás mellett simán el tudom képzelni, hogy nagyon jó grafikai ötletek is kihulltak a rostán.
    A lámpaoszlopnál valóban egy megoldandó probléma még a kicsinyíthetőség.

  41. rózsa

    Én a 6-7-re szavaztam (a hatos tetszik legjobban, de a hetes is hasonló, “tudod, hogy nincs bocsánat”-os szöveggel:)), de nem rossz az 1, 4, 8-9, sőt, a 22 sem :) A 20-as tényleg szekfűs kicsit… :P

  42. Kelemen Attila

    Sziasztok,

    köszönöm a hozzászólásokat. Nem is számítottam rá, hogy ennyi logó javaslat érkezik és azt sem hittem, hogy a szelekció ilyen szenvedélyeket fog szítani. Köszönöm a hozzászólásokat a bírálókat is, igazatok van, lehetőséget kellett volna adni arra, hogy minden logó felkerüljön.

    Ezt azért nem tettük, mert akkora mennyiségű logóról nem lehet érdemben beszélni. És ebben talán tévedtem.

    És abban is igazatok van, hogy felkerültek olyan javaslatok is, amik nem a leíráshoz igazodtak. Ebben benne van az is, hogy olyan megoldások, amik ha nem logóban, akkor a kommunikáció más területén használhatók és ezért gondoltam, “megmérjük” ezeket is. Ilyenkor arról kell döntened, hogy teljesen demokratikussá teszed-e a logó kiválasztást, vagy egy szűk csoport privilégiuma marad. Mi egy köztest választottunk. Vannak preferenciáink, 3-4. Ezek közül kerül majd ki az új Transindex logó, de nem áruljuk el, melyek azok. A mi kedvenceinkből választjuk ki azt, amiről úgy látjuk, nektek is tetszik. Szóval a verseny, elmondom minden kertelés nélkül, valójában 3-4 logó között zajlik.

    Vannak logósabb logók is, amik nem kerültek be a mezőnybe. Miért? Mert úgy ítéltük meg, hogy a logós logó mezőnyben ezek a legjobbak. Vannak elszállt logók, de ezekben nem mint logókban gondolkozunk.

    Miért van ez így? Mert a Transindex logó fontos a Transindex csapatnak, ezért nem bízzuk sorsát egy, tudjátok, könnyen manipulálható on-line szavazásra. Viszont a ti véleményetek is fontos, mert azt akarjuk, hogy végső döntésünkben a ti szempontjaitok is ott legyenek. Ez demokratikus is, nem is, de ti rábíznátok a logó sorsát egy internetes szavazásra? Vagy döntenétek róla úgy, hogy ne kérdezzétek meg a netezőket? Vagy ismertek olyan más intézményt, amely teljesen nyilvánosan kikéri a fogyasztók véleményét az új arculati elemekről úgy hogy azt is bevállalja, hogy kicsit felpaprikázza a nem mezőnyös munkát szerzőit?

    No, de ne legyen az az érzésetek, hogy bennünket nem lehet meggyőzni. Innen szedhető le a teljes csomag: http://www.transindex.ro/download/logok_o.zip

    Kelemen Attila Ármin
    Transindex kiadó

  43. lehethogyde

    vegignezve a mellekelt pdf-t orulok hogy nem kerult fel az osszes logo.

  44. elves

    Nagyon tanulságos volt végignézni az összes javaslatot. Sok pályázat sokkal szimpatikusabbá vált egy iterációs folyamat egyik állomásaként szemlélve, mint önálló alkotásként. Igy nézve megtetszett a 13-as és 14-es (különösen a több egyszínű változata egymás mellett) a 19-es (bár lehet hogy én a sok változat közül egy másikat választottam volna), a 2-es és 3-as (és a többi változata), de a 6-os és a 7-es is (bár előzőleg megfogadtam, hogy ezt a munkát nem dicsérem divatossága miatt).

    Ezeken kívül szerintem nyugodtan belefért volna a szűkebb válogatásba a pdf 15. 189-193. és 194-200. oldalai közül egy-egy, de lehet még mások is.

    És végül bár a személyes kedvencem továbbra is a lámpaoszlopos változat maradt (ha a technikai követelményeket teljesíteni tudja) nagyon-nagyon megtetszett egy rejtett kis logó a .pdf 174. oldalának bal alsó sakrában. Szebb betűtípussal, egy kis továbbdolgozással világbajnok, a legjobb a napocskás témára.

  45. elves

    A fent említett logót a 174. oldal bal alsó sarkából csak elegánsabbá kéne tenni: finom vékony vonalak fekete fehérben. Most olyan rajzfilmes, a társai az oldalról pedig elég gyengék.

    A fenti felsorolásból még kimaradt, de tetszenek a 10-es javaslat .pdf-beli változatai is.

  46. elves

    A legnehezebb ezzel a napocskás emblémával az lehetett, hogy végül a logó ne egy trópusi üdülést hirdető utazási iroda benyomását keltse…

  47. horvath jozsef

    es mikorra varhato egy hozzavetoleges eredmenyhirdetes vagy hasonlo szemkiszuras?

  48. lehethogyde

    Eltelt egy het. Eredmenyhirdetesre lehet szamitani?
    l.

  49. Orbók Sanyi

    Sajnálom, hogy csak most akadt egy kis időm, hogy hozzászóljak, hisz látva a 20 válogatott találatot, rögtön eszembe villant két gúnyos megjegyzés, amit jól hozzá tudnék vágni ezen és azon fajta logók készítőihez. Most hogy már választottatok, már hozzátok is vághatom nyugodt szívvel.

    Sajnálatomra a valóban hozzáértéssel, szakszerűen, első osztályú minőségben kivitelezett logók áradatának háromnegyede menthetetlenül beleesett abba a kelepcébe, hogy folytogató Adobe Illustrator szaga mellett a következő két dolog egyikére, vagy is-is emlékeztet:

    1. Benzinkútfelirat / -márkajelzés (2,5,11,(12),14,15,16,20)
    2. Építkezési festékesdoboz-felirat (2,3,4,5,11,13,14,15,16,20,21)

    Könnyűszerrel találhatunk más kategóriákat-megnevezéseket is, amelyek hazavágják ezeket a precíz logókat:

    Gázkazánfelirat (5,11,12,14,16,20,21)
    Kínai Nokiadekódolókábel adom-veszem-portál felirat (Bunătăţi la zi..) (1,4,5,11,15,21)
    avagy:
    Műtrágya/termopánablak márka: (2,3,4,5,11,12,13,14,16,18,20,21)

    Ezek a logók nem hordoznak semmilyen mondanivalót. Napot (kiírás) aztán bármelyik hírtévé logójában találhatunk, a csillogó apple máz is már elhasznált rajtuk.

    Jónak a következőket találom:
    8-9 – “Aligha” kifejti fent bővebben
    10 – Három karaktert használ: “t” a kezdőbetű, “_” a számítógépes világ egyszóvátevő jele, és “*”, ami a régi filekeresésben az akármit jelent. Azaz: A transindexen egyszóban (röviden) akármiről (mindenről).
    19 – Légycsapó. A transindexen szemtelenek a cikkek, mint a házilégy. Csattogó taslikat oszt. Szép tervezés, de talán nem elég jellegzetes, akármelyik rajzfilmadónak lehetne az ideiglenes karácsonyi (értsd: két napos) logója. A nap a légycsapóban nem csak süt de bűvöl is, kápráztat, mesél.
    18 – A népieskedő napok közül ez a legjobb szerintem, ugyanis egy jól ismert varrottasmintát tartalmaz, de csak, ha jól megnézzük. Szolid (nem cybermázas).
    22 – Ha már napnak kell lenni, ez is egy lehetőség, a ho-ho-ho horgászra hasonlít, de ezáltal jókedvet, derűt, iróniát sugároz, nem pedig a szilárd kőolajcég által biztosított mesterséges boldogságot (11). A 11-es konkrétan egy óceáni kőolajfúró kút fölösleglángjára emlékeztet. Meg batman is egy ilyenszerű gombot nyomhat meg a rakétamotor üzembehelyezéséhez. Ha valaki nem vette volna észre az összes rosszalló kategóriám tagja. Amúgy nagyon szép, értett az illustratorhoz a készítője.

    Igaza van alighának, a “tudod, hogy nincs bocsánat” tényleg suliújságos. Sokszor van bocsánat, szóval ha valamit, nem tudom miért épp ezt mondja a transindex. Ennyi erővel azt is mondhatná, hogy “kopasz, ha megütlek mit adsz?”, vagy “minden jó, ha jó a vége”, vagy “jobb kétszer, mint egyszer sem”, de leginkább “boldogok a szegények”.

Válasz



B2B - a transindex vállalati blogja, hogy tudjuk, hogy tudod Kontakt Szakmai partnereink RSS