Kis szlogenológia
2008. július 21.

Az üzenőfalon kéri kata, hogy magyarázzuk el neki a tudod, hogy nincs bocsánat? szlogenünket. Ezt elhessegethetnénk annyival, hogy viccet, verset és transzvesztita show-t nem lehet elmagyarázni. De Kata kérdése bátor, jól odatesz minket a falhoz, amit persze soha nem fogunk neki megbocsizni. De az egész problematika megér egy postot.

Valamikor a kőkorszakban járunk, s míg mások különböző kőből készült építményekkel áldoztak napimádatuknak, mi elolvastuk Karácsony Benő Napos oldal című regényét. Aztán a bronzkorban elindítottuk a Transindex nevű oldalt. Életigenlőnek, önsajnálat-mentesnek lenni, nekünk erről szól Karácsony Benő, és célunk szerint erről szól a Transindex is.

De már akkor is volt egy pótszlogen, ami morális érzékenységünket fejezi ki: Jobb putolni, mint gettelni. Ez a jobb adni, mint kapni karácsonyi szlogen Transindexes átirata. Kell valami pszeudomorális rizsa is, ebben a romániai magyarok nagyon jók, mi sem adhattuk alább.

Közben volt egy kis print kampányunk a Krónikában. Transindex – amit nem mersz otthon megkérdezni. Ez egy tízer kampány volt azzal a céllal, hogy csináljunk Transindex-olvasót abból az inszignifikáns halmazból, amit így elérhetünk. Egy akkori felmérés szerint a romániaiak kevesebb, mint 1%-a netezett. No, mi azt az 5-7 embert céloztuk meg, aki netezett is, Krónika-olvasó is volt. Az egyik írt is rólunk egy cikket a Romániai magyar szóban, de valószínűleg nem volt szakújságíró, mert az internet idős kijelzőt összekeverte a nézettségi statisztikáinkkal. Nem panaszkodunk, akkor még jól jártunk a félreértéssel…

Később volt egy speckó pólóra nyomott szlogenünk is. Transindex – az igazi kaktusz. Ezt az inspirálta, hogy számos hasonló poló volt akkoriban forgalomban Az igazi tulipán felirattal. A napocska mellett elkezdtük használni a sünit is (mert nálunk a süni az igazi kaktusz) és ez a pattern végigkísérte a Médiabefutó vizuális kommunikációját is. Nagyon jól sikerülhetett ez a süni, mert az egyik friss rommagyar portál is átvette copypaste-tel. De soha nem panaszkodunk, ha ötleteket lopnak tőlünk, mert nekünk mindig szokott lenni új.

Aztán egy csoportos kávézás közben jött az egyik copywriterünktől a Transindex – tudod, hogy nincs bocsának? megoldás. Mi sem nagyon értjük, de hát úgy lett, hogy ezt használjuk most. Szóval nem nagyon tudjuk, mit is jelent, így a téma szakértőjét, József Attilát hívtuk, de ki volt kapcsolva.B2B - a transindex vállalati blogja, hogy tudjuk, hogy tudod Kontakt Szakmai partnereink RSS