Újraindul a Disputa, az erdélyi fórum
2008. december 23.

Rövid szünet után újragondoltuk, és nulláról újraindítottuk a Disputát. Új, gyorsabb és megbízhatóbb, ugyanakkor erőforrás-kímélőbb rendszert tettünk alá, és kitaláltunk hozzá egy új, civilebb fórumtagolást is. A lényeg mégis egy: úgy döntöttünk, komolyan vesszük a kihívást, és nem hagyjuk megrekedni a nem hivatalos nyilvánosságot, nem hagyjuk pihenni a közszereplőket, és kitartunk amellett, hogy ne az számítson, ki mondja, hanem az, mit mond. Erről sokat mesélhetnénk, a régi disputások biztos értik, mire gondolunk.

A régi Disputa is megmarad, böngészhető, okulhatunk belőle. Az új Disputába viszont újra kell regisztrálni, és szigorúbbak, tulajdonképpen konstruktívabbak lesznek a moderálási szabályok is. És ebből bizony nem engedünk. Egyes topikokat szemlézni fogunk a Transindexen, ezt a régi szokásunkat is újra intézményesítjük.

Folyamatosan lesznek meghívottaink is, az első Eckstein-Kovács Péter szabadelvű politikus, őt Bretter Zoltán, a bukaresti magyar kulturális intézet igazgatója követi majd.

A vita folytatódik: hajrá érvek, hajrá ellenérvek, hajrá vén-fiatal Disputa.



B2B - a transindex vállalati blogja, hogy tudjuk, hogy tudod Kontakt Szakmai partnereink RSS