Idén nagy kanállal zabáltuk a TIFF-et
2012. június 12.

Fine, fin, sfârşit, the end, vége. Lejárt az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, vagy ahogy mindenki ismeri, a TIFF. Nagyon szerettük, de a végére már nagyon el is fáradtunk. Napi 3-4 filmet néztünk meg fejenként, a szünetekben a TIFF Lounge sátorban dolgoztunk, vagy a TIFF-házban ültünk le megpihenni, ahol szintén folyamatosan zajlottak a programok, vetítések, kerekasztal-beszélgetések.

Összesen 25 cikkben és több hírben számoltunk be Románia legnagyobb filmes fesztiváljáról. Tíz nap alatt több mint 50 filmet néztünk meg, ezek közül 24-ről részletesebben is írtunk. A David és a Michael volt a kedvencünk, a legjobban a Klippen döbbentünk meg, a legtöbbet az Iron Sky-on nevettünk, a legtürelmesebbek a három és fél órás orosz Chapiteau Show-n voltunk.

A megnyitó és a díjátadó gála mellett tudósítottunk három sajtótájékoztatóról, három közönségtalálkozóról, a diverzitásnapról, a bonchidai Méliès vetítésről, Melissa Leo Oscar-díjas színésznő mesterkurzusáról és a helyi filmek versenyéről is. Sőt, egy interjúban Törőcsik Marit is sikerült megszólaltatnunk. De a TIFF közben azt is kipróbáltuk, milyen valódi filmzabálónak lenni, túléltünk hét filmet egyetlen nap alatt, egymás után. Tíz napig reggel tíztől éjjel egyig, napi 15 órában foglalkoztunk a TIFF-el.

Persze az olvasóinkat sem hagytuk ki a buliból: a fesztivál alatt szinte minden nap lehetett nálunk nyerni: két TIFF-jegynek örvendhetett az az olvasónk, aki a legötletesebb kommentben válaszolt kérdéseinkre.

Jövőre ugyanitt!



B2B - a transindex vállalati blogja, hogy tudjuk, hogy tudod Kontakt Szakmai partnereink RSS