SZÉKELYEK A MAGASBAN: kövesd a Cho-Oyu expedíciót!
2011. április 19.

A négy székely hegymászó naponta beszámol a Himalája 8201 méteres hegycsúcsa, a Cho-Oyu (Türkiz istennő) megmászásáról és kérdezhetsz is tőlük!

A Székelyek a magasban expedíciósorozat a sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület szervezésében 2000-ben indult el, Tulit Zsombor kezdeményezésére. Célja, hogy erdélyi alpinisták a hét kontinens hét legmagasabb hegyére jussanak el és kitűzzék a székely zászlót.

A Himalájában található Cho-Oyu, tibeti nyelven a Türkiz istennő hegycsúcs 8201 méter magas. A csúcsot 1954-ben osztrák hegymászók mászták meg először, és azóta a könnyű nyolcezres hírnévvel vonzza oda az embereket.

Blogunkból megismerheted az expedíció tagjait: a sepsiszentgyörgyi Tulit Zsombort, a csíkszeredai Sükös Józsefet, a székelyudvarhelyi Szabó Zoltánt (Kobra) és a székelyudvarhelyi Tóásó Istvánt. Az expedíció résztvevői rendszeres beszámolóikat a Székelyek a magasban blogon követhetitek, ugyanakkor telefonon naponta bejelentkeznek az Erdély FM rádióban. A blogban hozzászólásban feltett kérdéseket a hegymászók az Erdély FM közvetítésével megválaszolják.

http://szekelyekamagasban.transindex.ro/



B2B - a transindex vállalati blogja, hogy tudjuk, hogy tudod Kontakt Szakmai partnereink RSS